2010. október 31., vasárnap

A pályázat végeredménye

Tudom, hogy mindenki azért van itt, hogy végre-valahára megtudja az őszi pályázat végeredményét, de engedjétek meg, hogy, ünnepélyes kedvemben lévén, néhány szót-mondatot írjak a beérkezett művekről és legfőképpen a pályázókról. Most már elárulhatom, hogy nekem csak egyetlen kívánságom volt ezzel az egésszel kapcsolatban: színvonalas, minőségi műveket szeretnék olvasni! És Ti, kedves pályázók, teljesítettétek ezt az óhajomat, amit nagyon köszönök! Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de szerintem aki végigolvassa ezeket a novellákat, egyetért majd velem, hogy egytől-egyig rendkívül tehetséges, hatalmas fantáziával megáldott írók küldték el alkotásaikat erre a pályázatra, ez egy igazi elit csapat, ahogyan Katarina mondaná :)

Nagyon hálás vagyok Nektek a csodálatos művekért, igazán remek szórakozás volt olvasgatni őket, és biztos vagyok benne, hogy ezzel mindenki így lesz, aki belemerül a novellákba. Úgyhogy minden erre járó olvasónak is ajánlom, hogy nézzen szét, biztosan megtalálja majd a kedvencét, akár könnyed, vicces, akár komoly és elgondolkodtató, akár édesen romantikus, akár keserédes történetre vágyik! Őszintén hiszem, hogy a sokféle történet közös nevezője pedig az említett magas színvonal!

Na, de térjünk rá végre a lényegre! Egy újabb közhely: a zsűrinek nehéz dolga volt, de tényleg. Jól mutatja ezt, hogy lett egy holtversenyünk is, egyszerűen képtelenség volt dönteni. És akkor most már tényleg dobpergés!


Az első helyezett és ezzel a 2010. őszi szezon legjobb novellaírója:
Ab Füst és varázs című írásával

A második helyezett:
B. M. Grapes Jó halál című alkotása


A harmadik helyezett holtversenyben
Diara Testhezálló szerep
és
Piroseper Hello, Vin! című pályázata


Azt hiszem, ezek az eredmények is nagyon jól illusztrálják, mennyire sokféleképpen közelítették meg pályázóink az őszi témát.

És most már csak két megjegyzésem maradt. Először is köszönetet szeretnék mondani zsűritársamnak, Evnek, örülök, hogy támaszkodhattam a véleményedre, a jövőben is számítok a segítségedre! És ez előrevetíti egy picit a másik mondanivalómat is: igen, lesz legközelebb. Nem is olyan sokára: hasonló mintára tervezek egy karácsonyi pályázatot is! A részletekről majd később, de gondoltam, időben szólok, ki tudja, kit mikor száll meg az ihlet karácsonyi angyala :)

4 megjegyzés:

  1. Azt hiszem mindannyiunk nevében mondom, hogy én nagyon várom az új pályázatot. Lehet, hogy nem lesz időm írni rá, de nagyon jó lesz olvasni a novellákat. :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt az indokot nem fogadom el, most aztán igazán időben szóltam ;) :D
    Én is nagyon várom már!! :)

    VálaszTörlés
  3. Igazság szerint karácsonyra egy "kisregényt" :D szeretnék írni a barátaimnak, szóval ha mellette lesz időm, rám számíthatsz... De bárhogy is alakul, mindenképp nyomon fogom követni a pályázat alakulását. Szóval hajrá, hajrá :)

    VálaszTörlés
  4. Milyen remek ajándékötlet! :) Biztosan nagy sikere lesz ;)
    Köszi :)

    VálaszTörlés